Klik her for at få en printervenlig version af siden
Dansk
German
English
 
OM COMPASS
RÅDGIVNING
INFORMATION
LINKS
DISCLAIMER
KONTAKT
 
 
Tilmeld nyhedsbrev






Er du allerede tilmeldt og ønsker af afmelde dig, kan du gøre det her.
 
 
Digital indberetning af selvangivelsen
15-02-12

Obligatorisk for selvstændigt erhvervsdrivende fra og med indkomståret 2011


Skatteministeriet har den 24. august 2011 udsendt bekendtgørelse nr. 923, som omhandler obligatorisk digital indberetning af selvangivelsen for selvstændigt erhvervsdrivende, herunder indberetning af genanbragt ejendomsavance efter reglerne i ejendomsavancebeskatningsloven. Bekendtgørelsen medfører, at selvangivelsen ikke anses for at være indsendt, hvis den ikke er selvangivet digitalt. Dette gælder for både personer og selskaber.  

SKAT har herefter adgang til at foretage en skønsmæssig ansættelse, ligesom SKAT pålægger betaling af kontrollovstillæg på op til 5.000 kr. Herudover kan den skattepligtige pålægges dagbøder for at fremtvinge den digitale indberetning af selvangivelsen.  

Virkningstidspunkt og overgangsbestemmelser:  

Den digitale indberetningspligt gælder for indkomstår, som udløber den 31. december 2011 eller senere. For dødsboer gælder pligten dog først fra og med indkomståret 2012. Hvis de omfattede personer/selskaber mv. dog selvangiver på papir i indkomstårene 2011 og 2012, vil det ikke resultere i skattetillæg.  

Først fra indkomståret 2013 udløses der skattetillæg, hvis bekendtgørelsens bestemmelser om digital indberetning ikke efterfølges.








<- Back to: Nyheder